GINOP-1.2.1-16-2017-00889 - Leírás

2019.05.31.

 

Sajtóközlemény

 TORUS Acéltermékgyártó Kft. termelési kapacitásának bővítése eszközbeszerzés által

A Torus Acéltermékgyártó Kft. 116,83 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül. A beruházás célja a vállalkozás termelési kapacitásának növelése technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzésével, üzembe helyezésével.

 

A Torus Acéltermékgyártó Kft. 6100 Kiskunfélegyháza, Csanyi u. 71/D-E. (hrsz:938/8) alatt megvalósuló nagyszabású projektje 2019.05.31-én fejeződött be. A beruházás a vállalkozás főtevékenysége, a tartályfenekek gyártása (TEÁOR ’08 2529) tevékenység fejlesztésére irányult.

 

A 116,83 millió forint európai uniós támogatás segítségével 1 db KH-800-R-H-PF peremező gép és 1 db KH-2500-R-H-PF peremező gép került megvásárlásra és üzembe helyezésre, melyek beszerzésével a vállalkozás termékspektrumát tudta bővíteni, a megmunkálható átmérőállomány 2500 mm-re nőtt.

 

 A beszerzésre kerülő eszközök a legmodernebb, legkorszerűbb technológiájú gépek, melyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással, minőségi és technológiai előrelépéssel végezheti a vállalkozás főtevékenységét.  Az új beruházásoknak köszönhetően a jövőben a vállalat még szélesebb körben tudja kiszolgálni a nemzetközi piacot.

 

A fejlesztés megvalósítása hozzájárult a piaci igények gyorsabb, gazdaságosabb kielégítéséhez, a vállalkozás termelési kapacitásának növeléséhez, versenyképességének, jövedelemteremtő képességének megőrzéséhez, erősítéséhez.

 

A beruházásnak köszönhetően a munkahelyek megőrzése valósulhatott meg.

 

 

A projektről bővebb információt a torus-kft.webnode.hu oldalon olvashatnak.

 

 

További információ kérhető:

Molnár László ügyvezető

Elérhetőség: +36 76 561 070; molnat.laszlo@torus.hu