GINOP-1.2.2-15-2015-01669 - Leírás

Kapacitásbővítést eredményező beruházás a Torus Acéltermékgyártó kft.-nél

 

 

A Torus Acéltermékgyártó Kft. 50 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül. A beruházás célja a vállalkozás termelési kapacitásának növelése volt technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzésével, üzembe helyezésével.

 

A Torus Acéltermékgyártó Kft. 6100 Kiskunfélegyháza, Csanyi u. 71/D-E. 938/8 hrsz. alatt megvalósuló projektje 2017. június 30-án fejeződött be. A beruházás a vállalkozás főtevékenysége, a tartályfenekek gyártása (TEÁOR ’08 2529) tevékenység fejlesztésére irányult.

Az európai uniós támogatás segítségével a gyártáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés valósult meg. A beszerzett eszköz a legmodernebb, legkorszerűbb technológiájú gép, melyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással, minőségi és technológiai előrelépéssel végezheti a vállalkozás főtevékenységét.

 

Az 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével 1 db új KBM 400/2900 mm típusú karusszel megmunkáló központ és hozzá tartozóan karusszel szerszámok kerültek beszerzésre és üzembe helyezésre. A berendezés edényfenekek, szerelőnyílások és egyéb sajtolt termékek végmegmunkálásában játszik szerepet a préselési folyamat után. A gép és szerszámok beszerzése által a gazdaságosság, a termelékenység és a nagyobb minőségi követelmények elérése biztosítottá vált. A gépbeszerzés a gyártási pontosság fejlesztését eredményezte.

 

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás hozzáadott érték növekedést, a munkahelyek megőrzését, 1 fő új munkahely létrehozását érte el.

 

A beruházás segíti a területi különbségek csökkentését, valamint a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést.

 

 A fejlesztés megvalósítása hozzájárult a vállalkozás termelési kapacitásának növeléséhez, versenyképességének, piaci pozíciójának valamint jövedelemteremtő képességének megőrzéséhez, erősítéséhez.

 

A projektről bővebb információt a torus-kft.webnode.hu oldalon olvashatnak.

 

 

További információ kérhető:

Molnár László ügyvezető

Elérhetőség: +36 76 561 074; molnar.laszlo@torus.hu